Ta kabinbanan till toppen

  • foto Ola Rockberg - Kabin-1.jpg

    Åre kabinbana Ta en tur till toppen.

  • åreskutan kabinbanan foto sara rönne.jpg (1)

    Magisk utsikt från toppen ta kabinbanan upp!

Ta en tur till toppen - åk med Åre kabinbana.

År 1976 gick första turen med Åre kabinbana; fallhöjden på drygt 850 meter tar dig upp på Åreskutan och bergstationen som ligger på 1274 meter över havet. Åre kabinbana är Sveriges enda kabinbana.

Kabinbanan består av två kabiner med plats för 80 personer per kabin. De möts på mitten och fungerar som en motvikt till varandra. Bärlinorna är 43 ton tunga och kabinerna dras runt av en 15 ton tung dragvajer.

Sommaröppettider 2018

21 juni - 26 augusti kl 10.00-16.00 varje dag

27 augusti-30 september kl 10.00-16.00 torsdag-söndag

5-7 oktober kl 10.00-16.00 fredag-söndag, är den sista öppna helgen för höstsäsongen.

Under vintern går kabinbanan varje dag som vädret tillåter med hänsyn till vind och föregående väderlek med ev. nedisning av bärlinor och dragvajrar. Öppettider är som övriga liftar, från säsongsstart till 5 februari alla dagar kl 9.00-15.00 (sista uppfärd kl 14.30) och from 6 februari kl 9.00-16.30 (sista uppfärd kl 16.00).

Sommar som vinter kan du promenera den sista biten upp från kabinbanans bergstation till Åreskutans topp, 1420 meter över havet. Från toppen kan du vintertid åka den pistade leden ner till Huså och njuta av nästan en mils härlig skidåkning på Sveriges vackraste baksida.

Fika i toppklass

På toppen finns en toppstuga som har öppet alla dagar som vädret tillåter att Kabinbanan går, här kan du njuta en våffla med hjortron och vidunderlig utsikt. Promenera den 1 km långa turen dit, eller tolka bakom skoter på skidor upp när snön ligger. Du kan också äta eller fika på Sveriges högst belägna restaurang BaseCamp Åreskutan, som ligger i kabinbanehuset.

På grund av Åreskutans hårda väder så är Åre kabinbana en specialkonstruktion - den enda i världen - som är dimensionerad för t.ex. total igenisning och vindar på över 70 meter per sekund. Observera att öppettiderna för kabinbanan är beroende av väder och vind. Vid dåligt väder kan turer behövas ställas in. Här hittar du aktuell information om liftarnas öppettider.

På varannan tur (kabinen på den högra sidan) får du ta med dig hund i kabinbanan. Barnvagn går bra att ta med ombord.

Boka boende i Åre: Här hittar du ett stort urval av boende i lägenhet och på hotell i Åre.

Läs mer: Åre Bergbana är en anrik 100-åring

Fakta

Webkameror på toppen

Öppettider

Här köper du liftpass

Enklast köper du ditt liftpass på Skistarshop i anslutning till kabinbanan.

Hitta dit

Välj område

Stäng

Vad söker du?

Din sökning gav inga träffar. Försök igen!
Stäng