Åre Sleddog Adventures

  • åre sleddog adventures 10.jpg (1)

    Hundspannet tar dig fram över vidderna.

Hundspann sedan 1984. Forsränning sedan 1999.

Åre sleddog adventures startades 1984 och är därmed det äldsta inom branschen här i Åredalen. Kenneln består av ett 50-tal vältränade Alaskan Huskies som förutom sina "dagliga jobb" inom turistbranschen även tävlar ibland på långdistans tävlingar i Sverige och Norge

Tommy Bernhardsson är den som driver verksamheten. Han är uppvuxen i gränsfjällen i Jämtland. Friluftsliv, fiske och jakt har alltid varit och är fortfarande en naturlig del av livet. Tommy har kört hundspann proffessionellt sedan 1984. Till sin hjälp har Tommy sin sambo Carina och andra erfarna guider. 

Hundarna du kommer att möta på våra turer är Alaskan Huskies med sina anor i arktiska stråk. I Alaska och Kanada har man avlat fram hundar som är tåliga, dragvilliga, uthålliga och vänliga mot människor. Det är de bästa draghundarna du kan få och den bästa turkompis du kan tänka dig. Efter år i fjällen tillsammans med dessa hundar slutar vi aldrig att häpna och tjusas över deras tillgivenhet, styrka, uthållighet, dragvilja och trofasthet mot människan.

Välj område

Stäng

Vad söker du?

Din sökning gav inga träffar. Försök igen!
Stäng