Åre Kafferosteri

  • Årekaffe1.jpg

    Koppning Gå på kurs och lär dig mer om kaffe.

  • Årekaffe2.jpg

    Nyrostat från Åre Kafferosteri.

Vår ambition är att ge dig en smakupplevelse utöver det vanliga, både hemma och på byn. För att nå dit rostar vi endast specialkaffe som är färskt när det kommer till kunden. 

Under vintern är Åre Kafferosteri Kabinbaren är ett hål i väggen med 20 sittplatser i anslutning till kabinbanans dalstation i Åre. Förutom grymt specialkaffe så finns fikabröd bakat med ekologiska och naturliga råvaror, även gluten- och laktosfritt.

Sommartid öppnar Åre Kafferosteri Torgbaren, en kaffebar mitt på Åre torg.

Det är otroligt när man tänker på att du där kan få ett bland världens bästa kaffen. Per har kommit elva i världen på World Barista Championship och vunnit i Sverige och Eva har vunnit både Best Roast och Best Espresso i World Roasters Cup. Dessutom är vårt råkaffe av specialkaffekvalitet och då i den övre skalan (vi köper endast specialkaffe som koppats till över 85 p).

Åre Kafferosteri Kabinbaren och Torgbaren är ett fikaställe med fokus på kaffet men fikat vi serverar till ska leva upp till samma kvalitet som specialkaffet. Vi försöker dessutom att handla så mycket lokalt som vi kan och väljer alltid att handla från mindre företag framför multinationella företag.

Vi rostar inte bara kaffebönor, vi erbjuder lite mer än en påse rostade bönor. På vår hemsida kan du läsa om alla farmer vi köper kaffe ifrån och på vår blogg kan du följa oss i vår jakt på nya kaffebönor. Vi vill ge dig så mycket information om vårt kaffe som vi bara kan och hjälpa dig att hitta ditt favoritkaffe.

Om du hellre vill komma till rosteriet för en utbildning går det också bra. Vi utbildar i kaffeskapandets alla led och vi anordnar provsmakningar och koppning på vårt rosteri. Vi lämnar dig inte bara med påsen, vi vill att du skall kunna brygga vårt kaffe och få ut det bästa av det. Under en koppning förklarar vi vad vi gör och hur vi rostar våra bönor för att du ska få mer kunskap om denna underbara dryck. Kunskap om hur kaffet kommer från busken till koppen gör det roligare att dricka kaffet; man dricker inte bara en kopp kaffe - man avnjuter en historia.

Fakta

Mer info: www.arekafferosteri.se

Ring: +46-706475727

Maila: 

Välj område

Stäng

Vad söker du?

Din sökning gav inga träffar. Försök igen!
Stäng